IMPACT Flat

IMPACT Flat


IMPACT  je sklopivi klizni mehanizam izrađen od aluminijskih vodilica u kojima se nalaze zupčasti remeni od fiberglasa pojačani s inox nitima a pokreće ih aluminijska osovina pogonjena elektromotorom i "pametnom" elektronikom koja u sebi sadrži memoriju krajnjih točaka te ovisno o vremenskim uvjetima i temperaturi regulira zategnutost materijala ECLISSI.           U vodilicama t.j. na remenu svakih 52-58 cm pričvršćeni su tzv vagončići koji su nosači poprečnih aluminijskih profila u koje se uvlači materijal ECLISSI cijelom svojom širinom.Materijal ECLISSI je 100% blackout t.j. on je jedini materijal na tržištu koji reducira 87-89% UV zraka. Osnovica materijala izrađena je od crnih niti dok je s vanjske i unutarnje strane presvučen akrilnim pvc-om što ovom jedinstvenom materijalu i zaštićenom proizvodu tvrtke Corradi daje odlike odličnog termičkog izolatora koji i pri najsunčanijim danima smanjuje temperaturu ispod njega.Materijal ECLISSI izrađuje se u 2 osnovne boje a to su : bijela i krema.Aluminijske vodilice  izrađuju se u tamno smeđoj boji,antracit crnoj,aluinox ,krema i bijeloj dok poprečni alu profili proizvode se isključivo u krema i bijeloj boji.
IMPACT Flat je mehanizam namijenjen za konstrukcije koje nemaju pada te stoga prilikom kiše voda nemože klizati od objekta prema naprijed pa se materijal mora krojiti trapezoidno
tako da voda kliže na lijevu i desnu stranu. Materijal stoga nije napet kao kod modela IMPACT Tilted te je automatski ovaj model i slabije otporan na vjetar (8 Bofora ). Kod ovog  modela maksimalni raspon između dviju vodilica može iznositi 350 cm , a tenda maksimalno može imati 4 vodilice t.j. maksimalna širina tende može iznositi 1050 cm dok maksimalni izbačaj tende može biti 800 cm.